Saffranskladdkaka med lingongrädde

Du visar för närvarande Saffranskladdkaka med lingongrädde

Inför advent var jag sugen på något med saffran. Sonen önskar sig nybakade lussebullar men eftersom han inte kommer hem förrän till jul får den bakningen vänta. Skulle jag ha bakat saffransbröden nu hade de definitivt inte varit nybakade när han kommer hem.

Jag valde att göra saffranskladdkaka, men istället för att göra en stor gjorde jag som jag så ofta gjort på slutet, jag gjorde istället flera mindre i muffinsformar.

Det går förstås lika bra att göra en stor kladdkaka om det är många som ska äta. Jag utgick från ett recept jag hittade i somras på Fredriks fika.

 

Saffranskladdkaka med lingongrädde

150 g smör

150 g vit choklad

3 dl strösocker

3 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1 kuvert saffran

 

1. Ställ ut 16 vidare muffinsformar på en plåt eller smörj och bröa en springform om du tänker göra en stor kladdkaka.

2. Smält smöret i en kastrull och dra den från värmen. Blanda ner saffranet. Bryt ner den vita chokladen och låt den smälta i det varma smöret.

3. Vispa äggen och sockret pösigt.

4. Blanda ner den avsvalnade smör- och chokladblandningen i äggsmeten.

5. Vänd försiktigt ner vetemjölet.

6. Fördela smeten i muffinsformar eller häll ner den i en springform.

7. Grädda i 200° ca 15 minuter.

 

Servera med vispad grädde blandad med lite lingonsylt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar