Bakad potatis är ofta en livräddare i vårt hus. Jag brukar slänga in några potatisar i ugnen någon timme innan det är dags att äta. Sen gäller det att fixa till något gott att stoppa i den också. Grönsaker av olika slag, ost och en smörklick kan räcka. Den här gången gjorde jag en kesoröra igen, men på ett lite nytt sätt. Den blev härligt krämig och god.
Jag hade knaperstekt bacon i, det är ju perfekt att steka i ugnen när den ändå är igång med potatisarna.
Bakad med kesoröra (till två potatisar)
1 dl keso
1 dl riven ost (gärna lagrad)
1 msk soltorkad tomatcreme
1/4 rödlök
1 pkt bacon
svartpeppar
1. Stek baconet knaprigt i ugnen, smula det fint.
2. Finhacka rödlöken och blanda med keso, ost, tomatcreme. Smaka av med svartpeppar.
3. Blanda sist ner baconet.
4. Fördela röran i två bakade potatisar tillsammans med en klick smör.
5. Krydda ev. med lite extra flingsalt.
6. Servera med sallad!