Potatispuckar på högkant

Du visar för närvarande Potatispuckar på högkant

Smördeg passar till mycket och en av de saker som passar till både det ena och det andra är smördeg med potatis och ost. Funkar ju perfekt om det finns rester av kokt potatis i kylen. Annars gör man som jag gjorde idag, kokar lite extra bara för att kunna baka in.

Jag brukar pressa potatisen och breda ut den i en sträng längs med smördegens längre sida. Sedan river jag över rejält med ost, idag både prästost och parmesan. Vill man stoppar man i någon grönsak också. Den här gången blev det färsk spenat. Därefter penslar jag smördegskanterna med uppvispat ägg innan jag rullar ihop smördegen. Jag delade rullen i åtta bitar som jag sedan vek till en u-form och ställde på högkant. In i ugnen 200-225° cirka 20-30 minuter. Serverar man mat till som inte är så kryddstark kan man gärna krydda lite extra med salt och valfri pepparsort.

image
Här ska det rullas.
image
Färdiga för ugnen.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar