Lax i ugn med grön currypasta

Du visar för närvarande Lax i ugn med grön currypasta

Det här är en god laxrätt med asiatiska smaker. Grön currypasta ger en god hetta till såsen. Laxen passar att servera till ris eller nudlar. Jag hade rött thairis hemma, men jasminris eller basmati fungerar precis lika bra.

Lax i ugn med grön curry

2 – 4 bitar lax

1 burk kokosmjölk

1 – 1 1/2 msk grön currypasta

1 – 2 tsk färsk riven ingefära

3/4 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond

1 liten grön squash

1/3 purjolök

2 salladslökar

5 – 6 körsbärstomater

 

 

1. Salta laxen lätt och lägg bitarna i en ugnsform.

2. Dela squash och kärsbärstomater i mindre bitar, skiva purjo och salladslök tunt. Lägg grönsakerna runt laxen. 

3. Blanda kokosmjölk, buljongtärning, färsk riven ingefära och currypasta. Börja med den mindre mängden och smaka av så att smaken blir lagom stark för att passa de egna smaklökarna. 

4. Häll blandningen över laxen och stek i ugnen, 175°, till dess att laxen är klar. 

5. Servera med ris eller pasta. Kokt pressad potatis passar också till. 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar