Kyckling tikka masala

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Kyckling tikka masala

När sonen kom hem på ett spontant besök lagade vi till kyckling. Han var sugen på tikka masala så vi letade recept på nätet och tog av det vi hade hemma. På det vanliga sättet skapade vi vårt eget recept. Garam masala finns att köpa färdigblandad men vi använde av den jag gjort själv. Receptet räcker till 4-5 portioner så för oss två räckte det till några matlådor också.

Kyckling tikka masala

1 kg kyckling

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

1-2 msk fint riven ingefära

4 tsk gurkmeja

2 – 3 tsk spiskummin

2 tsk garam masala

2-3 krm chiliflakes

salt

3-4 msk tomatpuré

1 dl grädde

1 dl crème fraiche

Dela kycklingen i mindre bitar, salta den lätt och stek den i rapsolja tillsammans med hackad lök, riven vitlök, riven ingefära och kryddorna. Blanda ner tomatpuré, grädde och créme fraiche. Låt kycklingen koka till dess att den är klar. Smaka ev. av med mer kryddor.

Serveras med fördel med jasminris eller risnudlar. Naanbröd är också gott att äta till!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar