När jag lagar kyckling blir det ofta med asiatiska smaker, framförallt då jag verkligen gillar det där lite heta som den kryddningen ger. Men ibland blir jag förstås sugen på andra smaker också. Det här var en sån gång, en mild krämig kycklinggryta som ändå är full av goda smaker.
Krämig kycklinggryta
2-3 kycklingfiléer
10 cm purjolök
1 liten rödlök
5-6 champinjoner
200 g färskost vitlök, örter
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
kycklingbuljong 3/4 tärning
salt, svartpeppar
smör att steka i
1. Hacka purjolök och rödlök fint, dela champinjonerna i mindre bitar. Stek mjukt i en stekpanna. Det ska inte ta färg. Flytta sedan över i en gryta.
2. Putsa kycklingen och dela den i munsbitar. Bryn i stekpannan, krydda med salt och svartpeppar och flytta över i grytan när bitarna fått lite färg.
3. Koka snabbt ur stekpannan med grädden, creme fraiche och häll över ingredienserna i grytan. Tillsätt buljongtärningen upplöst i pyttelite hett vatten samt färskosten.
4. Låt grytan koka ihop till dess att kycklingen är klar. Avsluta gärna med att strö över lite hackad persilja eller koriander.
5. Servera med pasta eller ris samt en god sallad, med fördel broccolisallad.