Kycklinggratäng med parmesan och bacon

Du visar för närvarande Kycklinggratäng med parmesan och bacon

Jag hade en grillad kyckling i kylen som väntade på att bli uppäten. Jag var sugen på någon slags gratäng men inte den vanliga indonesiska utan nåt annat. Kom svagt ihåg nån kyckling jag lagat som hade grädde, parmesan och hönsbuljong i receptet. Med det som bas kokade jag ihop en kycklinggratäng med parmesan och bacon.

Kycklinggratäng med parmesan och bacon

1 grillad kyckling

1 paprika

1 stor tomat

1 burk majs

1 pkt bacon

3 dl grädde

1/2 hönsbuljongtärning

2 dl finriven parmesan

2 tsk dijonsenap

2 vitlöksklyftor

riven mozarella

 

1. Stek baconet krispigt i en ugnsform. Ta upp det och låt det rinna av på hushållspapper.

2. Rensa av kycklingen  och dela i mindre munsbitar.

3. Dela paprikan och tomaten i munsbitar. Lägg grönsakerna, majs och kyckling i botten på samma ugnsform som baconet fick steka i. Torka inte ur den, stekskyn från baconet ger god smak.

4. Vispa grädden lätt och blanda ner hönsbuljong (lös upp tärningen i lite hett vatten först), dijonsenap, parmesan och riven vitlök. Häll detta över grönsaker och kyckling.

5. Smula baconet över det hela och avsluta med ett lager riven mozarella.

6. Gratinera i ugnen 200° cirka 20 – 30 minuter.

7. Servera med ris och en god sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar