Cornflakeskyckling

Du visar för närvarande Cornflakeskyckling

En kycklingrätt som varit en favorit länge har hängt med mig i många år. Någon gång i början av nittiotalet hittade jag ett recept på cornflakeskyckling jag har använt mig av. Nu följer jag det inte helt och fullt, jag har till exempel ökat mängden ost då jag tycker att det blir så mycket godare.  Receptet har jag spridit både till höger och vänster så det här kan nog kännas igen.

Har man inte kycklingfiléer fungerar det lika bra med innerfilé fast då blir det klart lite snabbare, något som sällan upplevs som en nackdel. Vilken ostsort man väljer är en smaksak, vi föredrar lagrad ost men det fungerar förstås med en mildare variant också.

 

Cornflakeskyckling

4 kycklingfiléer

4 dl cornflakes

4 dl fint riven lagrad ost

1 1/2 dl hackad persilja

1 tsk vitlökspulver

2 tsk torkad dragon

 

1. Krossa cornflakes fint och blanda med övriga ingredienser.

2. Putsa kycklingen och krydda den lätt med salt.

3. Vänd filéerna i cornflakes- och ostblandningen.

4. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, stek i ugnen på 225°. Det tar allt mellan 20 – 45 minuter beroende av kycklingens tjocklek.

5. Klyftpotatis, sallad, crème fraiche och sweet chilisås passar bra till.

Kyckling på väg in i ugnen.
Krispigt god kyckling.
Det är serverat!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar