Jag skulle bjuda på lunch en av de varma sommardagarna och funderade länge på vad jag skulle göra. Till slut bestämde jag mig för att göra en halloumisallad med mycket smått och gott i, bland annat stekta nektariner. Den blev mycket god, jag kommer definitivt att göra den igen.
I grundsalladen ingick följande:
Spenat och ruccola, 1 påse av varje
1/2 gurka i tunna halvmånar
1/2 rödlök i tunna skivor
2 avocado, även de skurna i skivor
Dressing (all dressing gick inte åt)
1/2 dl kallpressad rapsolja
3 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
1-2 msk honung
1/2- 1 lime (saften)
flingsalt
Blanda dressingen och låt den stå och dra en stund. Gärna någon timme i kylskåp så hinner oljan ta åt sig av allt det goda. Börja med saften ur 1/2 lime och smaka av med mer om det behövs.
Stekta nektariner
4-6 nektariner delas i mindre bitar och steks i smör, 1 msk råsocker och saften från 1/2 lime till dess att de blivit varma och lite mjuka.
Stekt halloumi
Skiva 1 halloumi och dela varje bit i två delar. Stek i smör eller rapsolja och slå på lite av dressingen mot slutet av stektiden.
När allt är färdigstekt är det dags att lägga ihop salladen.
Grundsalladen i botten, sen nektariner, halloumi och 1 burk väl avrunna kräftstjärtar. Ringla dressing över allt och toppa med färsk hackad koriander (eller persilja).