Crepes med skinka och spenat

Du visar för närvarande Crepes med skinka och spenat

Crepes är ingenting jag gör särskilt ofta men min mamma pratade om ett recept hon sett på teven där de gjorde crepes med skinka, spenat och ost (bland annat). Det lät gott så jag öppnade kylskåpet och kollade vad vi hade när det var dags för lunch.

Först av allt gjorde jag en vanlig pannkakssmet där jag bytt ut en del av vetemjölet mot bovetemjöl.  Sedan fixade jag fyllningen innan de åkte in i ugnen för att gratineras.

Sonen sa medan han åt lunchen att de smakade jättegott. Dagen efter frågade han om jag skrivit upp receptet så att jag kan laga till dem igen….och det har jag ju….här kommer det.

 

Crepes

6 pannkakor

1/2 gul lök

100 g rökt skinka

ruccola, spenat

salt, svartpeppar

ost med smak i skivor och riven (lagrad herrgård)

 

1. Hacka löken fint och stek den mjuk i smör.

2. Hacka även skinkan och låt den steka med en stund.

3. Ta några rejäla nävar av ruccola och spenat och grovhacka  innan hacket tillsätts i stekpannan. Låt det bara vändas runt några varv, krydda med nymald svartpeppar och lite flingsalt.

4. Fördela fyllningen på pannkakorna. Lägg på några ostskivor med god smak.

5. Rulla ihop pannkakorna och lägg dem i en ugnsform.

6. Strö över rejält med riven ost, samma goda smak som inuti.

7. Gratinera 225° till dess att osten fått fin färg och allt är genomvarmt.

 

 

wp-image-599677339jpg.jpg
Fyllning.

 

Nygratinerade crepes.

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar