Fläskytterfilé med sonens gratäng

Du visar för närvarande Fläskytterfilé med sonens gratäng

Middagssugna tog vi plats i köket, sonen och jag. Jag fixade köttet och han potatisgratängen. Det fanns fortfarande kvar av det goda kryddsmör arrabbiata så det använde jag mig av när jag stekte köttet. Då fick det god kryddning på ett enkelt sätt.

 

Fläskytterfilé arrabbiata

ca 600 g fläskytterfilé

kryddsmör arrabbiata

2 dl grädde

1/4 köttbuljongtärning

1 tsk ketjap manis

 

1. Putsa köttet och skär det i skivor.

2. Krydda med salt och bryn skivorna i kryddsmöret på båda sidor. Lägg sedan skivorna i en ugnsform.

3. Blanda grädde, buljongtärning, ketjap manis och koka ur stekpannan. Häll sedan såsen över köttet och låt det steka färdigt i ugnen, 200° 15-20 minuter.

 

Sonens potatisgratäng

Här finns inga exakta mått att tillgå. Han gjorde lite som hans mamma brukar göra, tillsatte ingredienser allteftersom.  Ja vad ska man säga? Äpplet faller inte långt ifrån trädet….

Han använde cirka 8 potatisar och skar dem i tunna skivor, saltade och varvade potatisen med riven mozarellost i en smord ugnsform. Därefter blandade han grädde och creme fraiche (ca 4 dl totalt) med två rivna vitlöksklyftor och nymald svartpeppar. Han hällde blandningen över potatisen och avslutade med ett lager riven ost.

In i ugnen 200°, 40-60 minuter.

Till detta serverade vi lättkokt broccoli!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar