Genvägarnas födelsedagstårta

Du visar för närvarande Genvägarnas födelsedagstårta

Som sagt, vi har firat födelsedag och sonen önskade en vanlig tårta med oboygrädde. I övrigt var han ganska diffus i sina önskningar. Jag planerade att göra både egen vaniljkräm och baka tårtbotten men plötsligt var det födelsedag och då blev det genvägarnas tid. Men snacka om att det blev en god tårta, sonen och hans kompisar tog många bitar så den räckte inte så länge.

Jag började med ett besök på affären där jag köpte en tårtbotten, Oatlys vaniljsås, hallon, jordgubbar, grädde och dajm. Sen var det bara att gå hem och fixa med tårtan.

 

Födelsedagstårta med oboygrädde

Fyllning  1

2 dl grädde

2 – 3 dl hallon

1 tsk vaniljsocker

 

Vispa grädden hårt och blanda ner hallon och vaniljsocker.

 

Fyllning 2

1 banan

ca 1 dl vaniljsås (oatly)

Mosa bananen och öppna förpackningen med vaniljsås.

 

Dekoration

3 dl vispgrädde med 4-6 msk oboy (smaka av så att det blir lagom starkt)

jordgubbar

1 dubbeldaim

pim pim

 

I det nedre lagret i tårtan fördelade jag en mosad banan och ungefär halva förpackningen av vaniljsås.

Nästa lager blev den vispade hallongrädden.

Sedan var det bara att vispa grädden till dekoration och smaka av med oboy. Jag spritsade grädden och dekorerade med jordgubbar (fanns färska på affären), pim pim och krossad daim.

 

image
Dags för avsmakning!

 

image
Det blev inte mycket kvar!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar