Nu är vi inne i en period (och har så varit ett tag) när jag undrar om vi överhuvudtaget ätit något lagat här hemma alls? Mat ute, rester, mackor och annat som går snabbt.
Igår lagade jag också något snabbt, färsk pasta med en god tomatsås. Hemlagad tomatsås dessutom! Inte lagad igår dock utan ett fynd jag gjorde i frysen.
Med nykokt tagliolini, tomatsåsen, nyriven parmesan och hackad färsk basilika fick vi en smarrig middag på tio minuter!
Här kommer receptet på tomatsåsen igen.
Egen tomatsås
400 g krossade tomater
1 burk färdig pizzasås (som följer med pizzadeg)
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
1 liten röd chili, finhackad
1 liten gul lök, finhackad
1/2 kruka thaibasilika
1 buljongtärning (höns, hade ingen grönsak)
en nypa socker
1. Jag fräste lök, vitlök och chili mjukt i olivolja.
2. Sedan hällde jag på krossade tomater, pizzasåsen och lade i en buljongtärning samt en nypa socker för att lyfta tomatsmaken (kan naturligtvis uteslutas).
3. Det fick koka ihop en stund innan jag hackade i basilikan.
4. Sen är såsen klar och färdig att äta till pasta eller varför inte på pizza!