Potatisgnocchi med pesto, parmesan och bacon

Du visar för närvarande Potatisgnocchi med pesto, parmesan och bacon

 

Torsdag kväll och både sonen och jag kom vrålhungriga hem från jobb och skola. I kylen fanns potatisgnocchi som kokar på två minuter, bacon och lite annat smått och gott. Av det fick vi en god, mättande måltid som räckte till oss två fast det på gnoccchiförpackningen stod att det skulle mätta fyra….

 

Potatisgnocchi med pesto, parmesan och bacon

400 g färsk potatisgnocchi

1-2 msk smör

1 dl grädde

2 msk pesto

3/4 dl finriven parmesan

1 – 1 1/2 dl riven herrgård (eller liknande)

tomater, valnötter, bacon och basilika

1. Först av allt startade jag ugnen på 225°, varmluft och stoppade in bacon i en ugnsform.

2. Sedan satte jag på saltat vatten till gnocchin. När vattnet kokade fick gnocchin koka den tid det stod på förpackningen.

3. I en annan kastrull smälte jag smöret, hällde i grädde och pesto. Sedan tog jag den från plattan och lät osten smälta ner.

4. Baconet la jag på hushållspapper för att rinna av när det var färdigstekt i ugnen, innan det hackades.

5. Gnocchin fick rinna av i ett durkslag och sedan blandade jag den med ost- och pestosåsen.

6. När vi serverade toppade vi gnocchin med tomater, hackad bacon, hackade valnötter och lite hackad basilika.

Mums!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar