Torsdag kväll och både sonen och jag kom vrålhungriga hem från jobb och skola. I kylen fanns potatisgnocchi som kokar på två minuter, bacon och lite annat smått och gott. Av det fick vi en god, mättande måltid som räckte till oss två fast det på gnoccchiförpackningen stod att det skulle mätta fyra….
Potatisgnocchi med pesto, parmesan och bacon
400 g färsk potatisgnocchi
1-2 msk smör
1 dl grädde
2 msk pesto
3/4 dl finriven parmesan
1 – 1 1/2 dl riven herrgård (eller liknande)
tomater, valnötter, bacon och basilika
1. Först av allt startade jag ugnen på 225°, varmluft och stoppade in bacon i en ugnsform.
2. Sedan satte jag på saltat vatten till gnocchin. När vattnet kokade fick gnocchin koka den tid det stod på förpackningen.
3. I en annan kastrull smälte jag smöret, hällde i grädde och pesto. Sedan tog jag den från plattan och lät osten smälta ner.
4. Baconet la jag på hushållspapper för att rinna av när det var färdigstekt i ugnen, innan det hackades.
5. Gnocchin fick rinna av i ett durkslag och sedan blandade jag den med ost- och pestosåsen.
6. När vi serverade toppade vi gnocchin med tomater, hackad bacon, hackade valnötter och lite hackad basilika.
Mums!