Minipannacotta till buffébordet

Du visar för närvarande Minipannacotta till buffébordet

Det var dags att testlaga recepten till nästa nummer av vårt lokala magasin, deadline närmar sig med stormsteg. Ett av tipsen då kommer att vara minipannacotta med vit choklad som passar utmärkt att ha på buffébordet nu när konfirmationer, avslutningar och andra festligheter närmar sig.

Jag följde mitt recept som finns här på bloggen sen tidigare vit chokladpannacotta. Sedan fyllde jag små snapsglas i plast. Det blev 17 stycken små plastdesserter.

Jag toppade glasen med en sås gjord på färska jordgubbar, florsocker och limejuice. 5-6 stora jordgubbar, 1-2 tsk florsocker och juice från 1/2 lime mixades och skedades på när pannacottan stelnat.

Här kommer receptet igen:

Vit chokladpannacotta

3 blad gelatin

3 dl vispgrädde

2 dl mjölk

4 msk socker

1 tsk vaniljsocker

100 g vit choklad

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt stå cirka 5 minuter.

2. Blanda grädde, mjölk, socker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp under omrörning.

3. Smält den vita chokladen och blanda ner den i gräddblandningen.

4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den heta blandningen.

5. Häll upp i 5-6 glas (eller 16-18 snapsglas) och ställ kallt ( hos mig blev det 5).

6. Servera med färska bär, hallon eller jordgubbar, jag mixade färska jordgubbar, pressade i lite lime och sötade med lite, lite florsocker.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar