Dill- och pankotorsk

400 g MSC-märkt torsk, vad skulle jag göra av det paketet? Skulle det bli en gryta, en gratäng eller kanske helt enkelt panerad och stekt i smör?

Valet föll på att panera den med panko och sedan göra mos med lagrad ost i. Har man inte panko hemma kan man naturligtvis använda vanligt ströbröd. (Panko hittar man oftast i den asiatiska hyllan på affären.)

image
Godaste torsken jag ätit på länge.

Så här gjorde jag:

Dill och pankotorsk

Jag tinade 400 g torsk och delade den i mindre bitar. Bitarna kryddade jag med salt och svartpeppar. Sedan vände jag dem i 1-2 dl vetemjöl. Därefter vispade jag upp 2 ägg som jag vände runt de mjölade fiskbitarna i. Sist av allt hamnande torsken i en blandning av 2-3 dl panko och 3-4 tsk finhackad dill (eller torkad). Stekta i smör smakade de fantastiskt gott!

Potatismos

Jag kokade 4-5 potatisar i mindre bitar. När de var mjuka pressade jag dem över en rejäl smörklick i en bunke. Jag rörde runt till dess att smöret smält, sedan hällde jag i en skvätt mjölk, kryddade med salt och svartpeppar och rev i lite lagrad ost. Denna gång hemlagrad hushållsost (smakar som västerbotten ungefär).

 

Gurk- och senapssås

Till detta gjorde jag en kall sås med creme fraiche, bostongurka, senap, pressad citron, salt och svartpeppar. Lite svårt med proportionerna eftersom den gjordes på en höft. Men ca 1/2-1 dl creme fraiche, 2-3 msk bostongurka, 1-2 tsk söt- grovmald senap, några teskedar citron, en nypa salt och några varv på pepparkvarnen.

Servera med sallad och en citronklyfta att pressa över, mums!

 

 

image
Dags för stekpannan.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar