3 p:n…..pasta, pesto och pinjenötter!

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
image
Snabbt och smakfullt!

Finns det något bättre än att hitta ett paket färsk pasta i kylskåpet när hungern river i magen och det måste gå paniksnabbt att fixa middagen? Nej jag tror knappast det, i vårt hus är det ofta räddningen. Medan pastavattnet kokade upp letade jag övriga tänkbara ingredienser i kylskåp och skafferi.

 

När vattnet nått kokpunkten slängde jag i pastan och medan den kokade sina två minuter passade jag på att rosta ett par nävar pinjenötter i en torr het stekpanna.

 

Sedan var det dags att låta pastan rinna av. Med den i durkslaget lät jag smöret smälta i kastrullen med pesto, grädde och nymald svartpeppar. Därpå vände jag ner pastan och la upp den på ett stort fat. Toppad med hackad ruccola, körsbärstomater delade i kvartar och nyriven parmesanost ovanpå. Och sen var den middagen klar!

 

Snabb pasta (2 personer)

1 paket färsk pasta av valfri sort

2-3 msk smör

2-3 msk pesto

ca 1 – 1 1/2 dl grädde

körsbärstomater

1 rejäl näve ruccola

2 små nävar pinjenötter

svartpeppar

parmesanost, hur mycket eller hur lite man vill….

image
En portion pasta!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar