Finns det något bättre än att hitta ett paket färsk pasta i kylskåpet när hungern river i magen och det måste gå paniksnabbt att fixa middagen? Nej jag tror knappast det, i vårt hus är det ofta räddningen. Medan pastavattnet kokade upp letade jag övriga tänkbara ingredienser i kylskåp och skafferi.
När vattnet nått kokpunkten slängde jag i pastan och medan den kokade sina två minuter passade jag på att rosta ett par nävar pinjenötter i en torr het stekpanna.
Sedan var det dags att låta pastan rinna av. Med den i durkslaget lät jag smöret smälta i kastrullen med pesto, grädde och nymald svartpeppar. Därpå vände jag ner pastan och la upp den på ett stort fat. Toppad med hackad ruccola, körsbärstomater delade i kvartar och nyriven parmesanost ovanpå. Och sen var den middagen klar!
Snabb pasta (2 personer)
1 paket färsk pasta av valfri sort
2-3 msk smör
2-3 msk pesto
ca 1 – 1 1/2 dl grädde
körsbärstomater
1 rejäl näve ruccola
2 små nävar pinjenötter
svartpeppar
parmesanost, hur mycket eller hur lite man vill….