Den godast köttfärspaj jag någonsin har ätit? Ja kanske, helt säker kan jag inte vara men att den paj vi åt för ett tag sen var något alldeles särskilt vad gäller smaker är det ingen tvekan om.
Köttfärspaj
1 rulle färdig pajdeg (eller gör en egen)
300-400 g älgfärs
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 tomat
2 dl krossade tomater
1 dl vatten
1/2 köttfondbit
salt, svartpeppar
curry, paprikapulver
3 dl riven ost
2 ägg
1 dl grädde
1 burk krossad ananas
1. Börja med att finhacka gul lök och vitlök (eller riv på rivjärn)
2. Finhacka chilin, ta bort kärnorna för att minska hettan (eller låt de vara kvar).
3. Tomaten finhackas även den.
4. Stek lök, chili och tomat mjukt i rapsolja.
5. Tillsätt färsen och bryn den så att den får färg.
6. Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver.
7. Häll på tomatkross, vatten och fond. Låt allt koka ihop så att färsen inte är så blöt. Smaka ev. av med mer kryddor.
8. Lägg pajdegen i en pajform och lägg i färsen, ananas och riven ost.
9. Blanda grädde, ägg och pyttelite salt och häll över fyllningen.
10. Grädda i 200º, 25-35 minuter.
11. Servera pajen med en klick creme fraiche och sallad.
Hej! Har precis hittat din blogg o tack för den. Har letat länge efter bra recept på älg kött och det har ju verkligen du. Har nämligen för första gången fått köpa en halv älgkalv så här ska lagas älg.
Ser verkligen fram emot att följa dej! Med vänlig hälsning Catrin.A.
Vad kul, hoppas du hittar något matnyttigt! Hälsningar Katarina
Låter väldigt gott! Kan man använda annan färs än älgfärs?
Självklart fungerar det minst lika bra! Lycka till, Katarina