Egen citronmajonnäs till påsk

Att göra egen majonnäs är inte alls krångligt. Det viktiga är att ingredienserna håller samma temperatur. Mina är kylskåpskalla.

Jag vet att alla har sitt eget sätt att slå majonnäs på. Jag använder en vit kopp i större modell och en liten visp. Det fungerar alldeles utmärkt.

Jag vet också att det finns de som använder mixerstaven och säger att det fungerar lika bra….det har dock jag aldrig lyckats med.

Alla oljor fungerar inte heller har jag upptäckt, därför använder jag alltid Zetas olja. Då misslyckas jag aldrig. (peppar, peppar…)

Majonnäsen kan sedan smaksättas med vad man vill, traditionellt med senap eller med chili, ingefära och vitlök. Det fiffiga med egen majonnäs är att man kan använda vilken smaksättning man vill. Dagen till ära använde jag citron.

Citronmajonnäs

2 äggulor

2 dl rapsolja

3-5 tsk citronsaft (ta ännu mer för starkare citronsmak)

salt

Separera äggulor och vitor (gör maräng av vitorna med citronzest till påskdesserten)

Vispa sönder gulorna. Tillsätt olja i en smal stråle, vispa hårt hela tiden.

Smaka av med salt och citronsaft. Klart!

image
Härligt tjock och krämig majonnäs.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar