Idag hade jag bestämt mig för att göra en plåt med rosmarinknäcke. Att jag inte har gjort det förut är bara ren och skär lathet.
Det är absolut inte jobbigt att baka, det enda som kan vara lite besvärligt är att plocka fram alla små påsar med ingredienser. Så när jag ändå tog ut dem ur skafferiet idag hämtade jag en glasburk i källaren och blandade torra ingredienser så att det räcker till 6 plåtar.
Så varje gång jag vill göra en plåt knäckebröd hädanefter tar jag bara 2 dl av blandningen, 1/4 dl rapsolja samt 3/4 dl kokande vatten och blandar ihop. Plattar ut mellan bakplåtspapper, strör över flingsalt och gräddar i varmluftsugn 125 º, 1 timme. Fiffigt eller hur?
Min burkblandning
1 1/2 dl solrosfrön
1 1/2 dl linfrö
1 1/2 dl sesamfrö
1 1/2 dl pumpakärnor
3 dl maizena (majsstärkelse)
3 dl majsmjöl
3 tsk torkad, stött rosmarin