Kyckling med ketjap manis

Du visar för närvarande Kyckling med ketjap manis
Grilltallrik

Den här sommaren är makalös med sitt underbara väder. Tänk att det går att äta utomhus mest varje dag. Idag blev det grillat igen, kyckling med olika tillbehör.

Marinad till kycklingen

1/2 dl japansk soja

1/4 dl ketjap manis

3/4 dl rapsolja

3-4 krossade vitlöksklyftor

1 stor grovhackad röd chili

1/2 tsk sambal oelek

Blanda och låt kycklingen ligga i 1-2 timmar.

Jag serverade den med ugnsrostad potatis, vanlig vit samt sötpotatis med salt, timjan och rosmarin. 225 º ca 30 minuter.

Grillad majs, paprika, tomat samt halloumi smakade gott till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar