Chipspanerade nuggets

Du visar för närvarande Chipspanerade nuggets

I mitt skafferi fanns en öppnad påse dillchips. När jag hittade dem tänkte jag stoppa ner näven och äta upp dem. Men eftersom jag var hungrig på riktig mat och hade tagit fram kyckling så bestämde jag mig för att laga till nuggets. Det blev riktigt krispigt goda nuggets med god smak. Förstås fungerar det med vilken chipssmak som helst, ta det som finns hemma.

Chipspanerade nuggets

2 kycklingfiléer

salt

1 dl vetemjöl

2 ägg

4 – 5 dl fint krossade chips av valfri smak

Sötpotatisstripes

1 sötpotatis

1 msk soja

2-3 tsk potatismjöl

paprikapulver, salt

1. Dela kycklingen i nuggetsstora munsbitar. Salta lätt.

2.Vänd bitarna i mjöl, sedan i uppvispade ägg och de finfördelade chipsen.

3. Skala sötpotatisen och skär den först i skivor och sedan alla skivor i stavar.

4. Blanda soja, potatismjöl och kryddorna i en bunke.

5. Vänd ner potatisen i sojablandningen och se till att alla bitar täcks.

6. Lägg på ett bakplåtspapper, en och en, de får inte kladda ihop.

7. Stek i varmluftsugn, 200°, cirka 20 minuter. Kolla efter en kvart, det kan gå snabbare men det kan ta lite längre tid också, det beror på den egna ugnen. Man får helt enkelt ha lite koll!

8. Stek kycklingen i rikligt med olja (eller fritera) medan sötpotatisen blir klar i ugnen

9. Gör en vitlökssås med crème fraiche, majonnäs, vitlök, citron, salt och svartpeppar.

10. Servera gärna tillsammans med paprikastavar och en klyfta citron att pressa över vid servering.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar