Jag handlade färsk kycklingfilé när jag var på affären häromdagen. Två av dem använde jag till att göra egna nuggets till middag. Jag tänkte först göra mina enkla med panko men bestämde mig för att testa en ny variant med majsmjöl. De lade jag först i marinad några timmar innan de panerades och stektes.
Majsmjölsnuggets
2 kycklingfiléer
Marinad
3 msk japansk soja
2 msk honung
1 msk sambal oelek
1 liten lime, pressa ur juicen
Panering
1 dl majsmjöl
salt, svartpeppar
1. Blanda marinaden i en plastpåse, ställ i en skål.
2. Skär kycklingen i mindre bitar och stoppa ner i påsen.
3. Förslut påsen. Låt kycklingen marinera minst 20 minuter, helst flera timmar. Vänd den då och då så att all kyckling marineras.
4. Lägg kycklingen i ett durkslag och låt marinaden rinna av.
5. Blanda majsmjöl, salt och svartpeppar i en annan plastpåse och skaka runt kycklingbitarna.
6. Stek kycklingen gyllene i rapsolja.
Till detta ugnsrostade jag potatis, sötpotatis och morötter kryddade med salt och anchochili. En fräsch enkel sallad till, mer behövs inte.