Sportlovsmat, en tunnbrödrulle.

Sportlovsmat, en tunnbrödrulle med hemlagat potatismos. Gott och lättlagat. Det är klart att moset tar en stund att laga till men det går ju att använda pulvermos förstås och blanda persilja och parmesan i det om man vill att det ska gå riktigt snabbt.

Parmesan- och persiljemos

6-7 potatisar

3-4 msk smör

ca 1/2 -1 dl mjölk

ca 25-50 g parmesanost

1/2 dl hackad persilja

salt, svartpeppar

 

1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk.

2. Pressa potatisen över smöret i en bunke.

3. Rör ner mjölk och krydda med salt och svartpeppar.

4. Riv ner parmesan och blanda sist i persiljan.

5. Lägg mos mitt på en mjuk tunnbrödskiva med valfri korv, ruccola och tillbehör efter smak.

6. Rulla ihop och ät!

image
Tunnbrödrulle på gång.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar