Kycklingpaj med keso

image
En härligt god pajbit!

 

En rulle färdig pajdeg, en grillad kyckling, en burk keso som ville bli använd. Med det som bas gjorde jag en mycket god paj.

Min paj höll inte riktigt ihop som den brukar, funderade så vad det kunde bero på till dess att jag kom på att det förstås berodde på keson…det blev ju mer vätska än jag brukar ha.

Men pajen blev ändå okej, det var bara det att man fick ta biten försiktigt för att den skulle följa med hel till tallriken.

Ta därför ett ägg extra om man vill att pajen ska bli fastare. Det gör nog jag nästa gång.

 

Kycklingpaj med keso

1 grillad kyckling delad i munsbitar

1 vårlök

1 näve ruccola

1/2 finhackad chili

 

1. Rulla ut den färdiga pajdegen ( eller gör egen) i en pajform och nagga botten.

2. Lägg i alla torra ingredienser.

3. Gör sedan en äggstanning enligt följande:

 

2 dl grädde

3 ägg

1 1/2 dl keso

1/2-1 dl mango chutney

1 tsk sambal oelek

ca 1/2 tsk salt

 

image
Ingredienserna i skalet innan äggstanningen hälldes på.

4. Häll över äggstanningen och grädda i 200º cirka 30-40 minuter.

 

Skivad tomat och extra ruccola passar utmärkt till pajen!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar