En rulle färdig pajdeg, en grillad kyckling, en burk keso som ville bli använd. Med det som bas gjorde jag en mycket god paj.
Min paj höll inte riktigt ihop som den brukar, funderade så vad det kunde bero på till dess att jag kom på att det förstås berodde på keson…det blev ju mer vätska än jag brukar ha.
Men pajen blev ändå okej, det var bara det att man fick ta biten försiktigt för att den skulle följa med hel till tallriken.
Ta därför ett ägg extra om man vill att pajen ska bli fastare. Det gör nog jag nästa gång.
Kycklingpaj med keso
1 grillad kyckling delad i munsbitar
1 vårlök
1 näve ruccola
1/2 finhackad chili
1. Rulla ut den färdiga pajdegen ( eller gör egen) i en pajform och nagga botten.
2. Lägg i alla torra ingredienser.
3. Gör sedan en äggstanning enligt följande:
2 dl grädde
3 ägg
1 1/2 dl keso
1/2-1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
ca 1/2 tsk salt
4. Häll över äggstanningen och grädda i 200º cirka 30-40 minuter.
Skivad tomat och extra ruccola passar utmärkt till pajen!