Med tanke på den stundande julmaten gjorde jag något helt annat till middag igår. Det blev goda enchiladas…krämiga och fulla av smak. Passar utmärkt en lördag i advent.
Krämiga enchiladas
ca 400-500 g färs
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokryddor
1 dl tacosås
200 g riven ost, valfri sort, jag tog mozarella
tortillabröd
mer riven ost att toppa med, ca 100-150 g
1. Bryn färsen i smör, riv även ner vitlöksklyftan.
2. Blanda i tacokryddor och någon deciliter vatten.
3. När färsen kokat ihop ta den från värmen och rör ner tacosås och ost.
4. Fördela blandningen på tortillabröd och rulla ihop och lägg i en smord ugnsform.
5. Strö över ett rejält lager riven ost och gratinera sedan i ugnen 200º, cirka 20 minuter.
Jag serverade mina enchiladas med majs, ruccola, skivad tomat och en avocadoröra.
Avocadoröra
1 hackad avocado
juice ur en 1/2 liten lime
1 liten riven vitlöksklyfta
några matskedar creme fraiche
några varv med svartpepparkvarnen