Krämiga enchiladas en lördag i advent

Med tanke på den stundande julmaten gjorde jag något helt annat till middag igår. Det blev goda enchiladas…krämiga och fulla av smak. Passar utmärkt en lördag i advent.

image
Krämigt goda enchiladas.

Krämiga enchiladas

ca 400-500 g färs

1 vitlöksklyfta

1 påse tacokryddor

1 dl tacosås

200 g riven ost, valfri sort, jag tog mozarella

tortillabröd

mer riven ost att toppa med, ca 100-150 g

 

1. Bryn färsen i smör, riv även ner vitlöksklyftan.

2. Blanda i tacokryddor och någon deciliter vatten.

3. När färsen kokat ihop ta den från värmen och rör ner tacosås och ost.

4. Fördela blandningen på tortillabröd och rulla ihop och lägg i en smord ugnsform.

5. Strö över ett rejält lager riven ost och gratinera sedan i ugnen 200º, cirka 20 minuter.

 

Jag serverade mina enchiladas med majs, ruccola, skivad tomat och en avocadoröra.

Avocadoröra

1 hackad avocado

juice ur en 1/2 liten lime

1 liten riven vitlöksklyfta

några matskedar creme fraiche

några varv med svartpepparkvarnen

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar