I kylskåpet fanns det en del rester som behövde tas om hand. Lite grillad kyckling och fina räkor skulle ätas upp. Jag gjorde en smarrig sås att servera till tagliatelle. Den blev mycket god och het och gav mersmak. Det var definitivt inte sista gången jag gjorde den.
Kyckling- och räksås med chili och curry:
Jag använde (på ett ungefär):
100-150 g skalade räkor
1/3 grillad kyckling i bitar
1/2 röd paprika, hackad
1/2 röd finhackad chili ( ta bort kärnor och hinnor för att minska hettan)
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 hackad salladslök
ca 1 tsk curry
2-3 msk persilja
smör
1 dl grädde
1 dl vatten
1/3 hönsbuljongtärning
1. Börja med att koka upp vatten till pastan och lägg i pastan när vattnet kokat upp.
2.Hacka alla grönsaker och fräs dem tillsammans med curryn i smör. Lägg sedan i kycklingen och låt den fräsa med en stund.
3. Häll på grädde, vatten, buljong och låt det koka ihop.
4. Medan pastan rinner av lägger man i räkorna tillsammans med persiljan i såsen.
5. Servera genast för att undvika att räkorna blir sega.
Låter fantastiskt gott! Måste prova till helgen! Tack för inspirationen!
Tack, jag är glad att kunna inspirera. Lycka till med tillagningen och trevlig helg.