Hoisinbiff och smarrig parmesangratäng

Sonen har pratat om att få kött till middag i flera dagar så i morse plockade jag upp en bit älgbiff ur frysen. När den tinat så pass att det gick att skära blandade jag en marinad och lade i köttet.

Middagen är serverad!

Marinad till älgbiff

1 1/2 dl mörk öl

1/2 dl rapsolja

1/2 – 3/4 dl hoisinsås

2 msk japansk soja

2 tsk sambal oelek

Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i älgbiffen, skuren i 1 centimeter tunna skivor. Låt marinera minst 4 timmar.

Stek i smör, vår biff var väldigt mör och fin så det krävdes inte lång stund per sida för att få köttet perfekt stekt.

Till detta gjorde jag kryddsmör med riven vitlök, chiliflakes, timjan och en aning salt.

Potatisgratäng serverades till. Jag skivade cirka 8 skalade potatisar, varvade med hackad vitlök, hackad röd chili och parmesanost i flagor. Samt lite salt förstås. Sist hällde jag över grädde, ungefär 2-3 dl. 225º till dess att gratängen är mjuk och krämig.

p.s marinaden är perfekt att använda som grillmarinad också…

Hoisinsåsen som köttet marinerat i gör att ytan på köttet nästan blir lite karamelliserad.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar