Idag tog jag upp potatis ute i landet. På vägen in plockade jag några syrliga äpplen och gjorde en äppelkaka.
Snabb äppelkaka med kanel och socker
5 små ägg ( är de stora räcker det med 4)
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
7-8 äpplen
2 msk socker
1-2 msk kanel (beroende av hur mycket kanelsmak man vill ha, jag tog den större mängden)
Så här gjorde jag:
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och skiva äpplena tunt)
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smörett 4.Rör sen ner mjöl och bakpulver. 5. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna och tryck ner äppelskivorna till hälften i smeten. 6. Strö över kanel- och sockerblandningen. 7. Grädda i ca 20 – 25 minuter, 200 º. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.