Nasi goreng

I kväll blev det indonesisk pytt till middag, Nasi goreng, en av mina favoriter.  Eftersom det är en pytt blir det lite man tager vad man haver av det hela.  

Nasi goreng

I kväll använde jag:

1/2 grillad tärnad kyckling, 100 g räkor, kokt ris ca 2 portioner.

1 röd paprika, 1 grön paprika, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1/2 chili. Allt finhackat.

riven ingefära,  saften från 1/2 lime

curry, paprikapulver

1 msk ketjap manis, 1- 2 msk ostronsås, 1-2 msk japansk soja

omelette på tre ägg, lite vatten och salt (strimlas).

1. Börja steka paprika, lök, vitlök och chili mjuka i olivolja.

2. Riv i ca 3 cm ingefära, lägg i den tärnade kycklingen och riset. Låt det steka en stund.

3. Krydda med curry och paprikapulver och häll på kejap manis, ostronsås och soja.

4.Låt det koka ihop snabbt och pressa över limejuicen och smaka av med mer kryddor om det behövs.

5. Stek hastigt omeletten i en annan panna, strimla den och blanda ner den och räkorna sist av allt.

6. Strö över lite koriander innan servering.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar