Amerikanska pannkakor

Jag har varit sugen på Amerikanska pannkakor ett tag, men när det är vardag räcker inte riktigt tiden till på morgonen för att grädda pannkakorna därför blev det frukost till middag idag……

DSC_0987

Här är det recept jag brukar följa:

1 ägg

2 dl filmjök eller yoghurt

1/2 dl mjölk

2 1/2 dl vetemjöl ( blanda gärna vanligt vetemjöl  med lite bovetemjöl)

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk socker

1/2 tsk salt

2 msk smält smör ( plus lite till stekningen)

1. Vispa upp ägget, smält smöret och blanda i det tillsammans med fil och mjölk.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och rör ner det i äggblandningen.

3. Grädda smeten till små pannkakor och servera med knaperstekt bacon och lönnsirap.

Dagens nyttiga tillbehör blev morötter.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar