Tjockpannkaka med rårivet äpple

Dagens middag blev tjockpannkaka med rårivet äpple i smeten, serverad med knaprigt bacon, morotsstavar…och sen…fick vi….lönnsirap i stället för sylt eller socker…..Kände mig lite amerikansk sådär….fast vår middagsmat påminner mer om deras frukost förstås. Men min ugnsform i teflon börjar nog ha gjort sitt..trots att jag smorde den med smör innan smeten hälldes i fastnade det fullt i botten….Pannkakan blev inte vacker men god ändå…. 

I smeten hade jag 2 ägg, 4 dl mjölk, 1 1/2 dl vetemjöl, 1/2 dl bovetemjöl, ett rårivet äpple  samt lite salt.

 

Precis nu slår det mig, jag undrar om det var bovetemjölet som gjorde att det fastnade i formen…?

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar