Vintertårta

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Idag ska vi bjuda våra grannar på fika, något jag skulle ha gjort mycket tidigare med tanke på flytten men det kom lite knäfrakturer och annat emellan. Men idag ska det äntligen bli av. Jag gjorde det enkelt för mig och köpte färdig tårtbotten, och ett vitt marsipanlock.

Min absoluta favorittårta är en Bananzatårta. Ett bageri här i byn gjorde den förut, men nu är bageriet nedlagt sen länge och de Bananzatårtor jag provat från andra ställen smakar inte lika gott.

Vintertårtan jag gjorde idag är en liten variant av den goda tårtan. Enkel att göra.

Det som behövs är: tårtbotten, grädde, mosade bananer och marsipanlock.

Jag mosade två bananer, vispade 5 dl grädde och blandade ihop det. Ett lager grädde mellan varje del i tårtbotten samt det mesta ovanpå som när man gör prinsesstårta. Sen la jag locket på, dekorerade med kristyr och silverkulor samt siktade florsocker över. Klart!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar