Rosa maränger

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Av äggvitorna som blev över när jag gjorde min paj blev det maränger.

Snart är det dags för ugnen...

Jag vispade äggvitorna ( 5 st) till hårt skum, mot slutet av vispningen tillsatte jag ca 3 1/2 dl strösocker. När marängen var färdigvispad (bunken gick att vända upp och ner ) droppade jag i lite röd karamellfärg så att marängsmeten fick en fin rosa ton. Jag fyllde en spritspåse och spritsade ut många små maränger men även lite större hjärtan som kan passa till dessert den 14 februari!

De små marängerna fick grädda ca 45 minuter i 150º, de större aningen längre.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar