Kalkonschnitzel

  • Inläggskategori:Kalkon
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Hittade en kalkonfilé i frysen och funderade vad jag skulle hitta på. Sonen gillar kycklingschnitzel så det fick bli schnitzlar med kalkon i stället.

1 kalkonfilé  (räcker till  4 schnitzlar)

1- 2 dl mjöl

1 ägg

2- 3 dl panko

kryddor ex. paprikapulver, vitlökspulver, peppar

 

1. Dela kalkonen i fyra delar.

2. Salta kalkonen runt om och låt den vila medan paneringen förbereds. Jag gjorde en dubbelpanering.

3. Blanda mjölet med kryddorna i en tallrik.

4. Vänd kalkonen i först mjölblandningen sen det uppvisapde ägget och sist i panko.

5. Stek på båda sidor till dess att kalkonen är genomstekt.

 

Servera med klyftpotatis, jag blandade Folva och sötpotatis. Stek i ugnen, 250º, cirka 30 – 40 minuter.

Sallad och en enkel sås med creme fraiche och sweetchilisås till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar