Idag har jag förberett nästan 50 minipajer till mitt glöggmingel nästa helg. Jag gjorde hälften med köttfärs och hälften med ost, salami och tomat.
Pajdeg (till ca 50 minipajer)
9 dl vetemjöl
375 g smör
3 msk vatten
1. Arbeta ihop degen och låt den vila.
2. Kavla ut degen och ta ut rundlar som läggs i små folieformar. ( Jag hade tur så min mamma kom och kavlade…)
Fyllning 1
400 g köttfärs
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad lök
2 msk tomatpuré
3/4 dl tomatsås (av pizzatyp)
1/2 fondtärning
1 dl vatten
salt, peppar, paprikapulver och cayennepeppar
1. Stek lök och vitlök mjukt.
2. Bryn färsen.
3. Krydda och blanda i övriga ingredienser.
4. Låt vätskan koka in. Smaka ev. av med mer kryddor.
5. Fördela fyllningen i hälften av pajskalen.
Fyllning 2
ca 150 g riven ost
chilisalami i strimlor
körsbärstomater i halvor.
1. Lägg lite riven ost i botten av hälften av pajskalen. ( ost som blir över blandas ner i äggsmeten)
2. Lägg på salamistrimlor och en halv körsbärstomat.
Äggsmet
6 ägg
4 1/2 dl grädde
1 – 1 1/2 tsk salt
4 tsk vetemjöl
lite paprikapulver
1. Vispa ihop äggsmeten. Blanda ner resterande riven ost samt kryddor.
2. Fördela smeten i alla minipajer.
3. Grädda i 225 º ca 15 minuter.