Chiligelé

Jag gjorde gelé på 2 kg bär. Hälften har jag smaksatt med chili. Spännande. Det smakar gott just nu i alla fall, hoppas det håller i sig. I den del som skulle bli chiligelé lät jag en röd chili i bitar koka med bären. Sen i slutskedet precis innan gelén skulle hällas upp på glas blandade jag i 1 tsk chiliflakes också. Hot!

När jag gör gelé följer jag ett recept i en gammal kokbok som heter ”Sylta, safta och lägg in”. Det som är viktigt när man gör gelé (om man inte vill sätta till extra pektin) är att plocka bären medan de fortfarande till viss del är omogna. Då innehåller de mycket pektin som gör att gelén stelnar.  Annars finns pektin att köpa på flaska på affären.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar