Mexikansk äggröra

  • Inläggskategori:Frukost
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer
Du visar för närvarande Mexikansk äggröra
Mexikansk äggröra, ser grå och tråkig ut på bilden men jag kan lova att den varken smakar grått eller tråkigt!

Sommaren 1990 var jag i Canada på CISV-läger. När vi hade ledarhelg lagade Claudia från Mexico den här äggröran till oss. Egentligen ska det vara tomater i också, men det finns säkert lika många recept på mexikansk äggröra som det finns mexikanska kockar….

Till två personer:

1/2 gul lök, finhackad

1/2 röd chili, finhackad

3-4 ägg

2-3 msk grädde

hackad koriander

lite salt

1. Stek lök och chili mjuk i riktigt smör. Det ska inte få färg.

2. Vispa ihop ägg, grädde och salt och slå det över lök och chili.

3. I med koriander och ev. tomater.

4. Ta äggröran från spisen medan den fortfarande är krämig.

5. Gott!!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

    1. katarinaspis

      🙂

Lämna ett svar