Katarinas smultroncheesecake

Du visar för närvarande Katarinas smultroncheesecake
Smultroncheesecake
Smultroncheesecake

Botten:
13 digestivekex
100 gram smält smör
mixa och tryck ut på botten i en form med löstagbar kant.
Grädda 8-10 minuter i 200 grader.

Fyllning:
400 gram Philadelphiaost, rör den mjuk
Vispa:
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop äggblandingen med osten samt pressa i saften från 1 1/2 lime
Blanda väl och bred ut smeten på den avsvalnade botten.
grädda cirka 15 minuter i 200 grader.

Lägg på rikligt med bär när kakan svalnat. Det går bra med andra bär än smultron också förstås!

Gele:
5 gelatinblad blötlagda i vatten cirka fem minuter

Värm under tiden:
11/2 dl outspädd saft, (jag använde min nygjorda av jordgubbar, rabarber och citron)
1/2 dl vatten
saft från 1/2 pressad lime

Krama ur överflödigt vatten från gelatinbladen och smält dem i den varma saftblandningen.
När det svalnat häll det över smultronen som tronar överst på kakan!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar