Rabarberkladdkaka med vit choklad och kanel

Du visar för närvarande Rabarberkladdkaka med vit choklad och kanel

I helgen bakade jag en kladdkaka med rabarber, vit choklad och kanel. Jag utgick från ett äldre recept med rödvinbär och ändrade lite i det.  Kakan blev jättegod och det visade sig vara en passande dag att baka då det kom fikagäster som jag inte räknat med. I solen på altanen fikade vi ljummen kladdkaka med lättvispad grädde. Lite malen kardemumma i grädden ger extra god smak! Det fungerar fin med vaniljsås också.

Jag måste dock erkänna att jag tappade bort exakt hur lång tid kakan var i ugnen. Eftersom jag fick besök mitt i baket kom jag inte ihåg den exakta tiden. Men det tog minst 25 minuter…förmodligen närmare 35-40 (tror jag). Du får helt enkelt hålla koll!

Kladdkakemuffins med vit choklad och röda vinbär

150 g smör

150 g vit choklad

3 dl strösocker

3 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

 

2oo g rabarber

1 tsk kanel

1 1/2 msk råströsocker

1 msk potatismjöl

smör att smörja formen med

 

1. Smörj en springform (eller ta fram 16 vida muffinsformar om du vill göra små kladdkakor istället för en stor).

2. Skär rabarber i små bitar och blanda i en skål med potatismjöl, råsocker och kanel.

3. Smält smöret i en kastrull och dra den från värmen. Bryt ner den vita chokladen och låt den smälta i det varma smöret.

4. Vispa äggen och sockret pösigt.

5. Blanda ner den avsvalnade smör- och chokladblandningen i äggsmeten.

6. Vänd försiktigt ner vetemjölet.

7. Häll ner smeten i en springform (eller fördela den i muffinsformar).

8. Fördela rabarber över kakan.

9. Grädda i 200° ca 25 – 35 minuter, till dess att kakan fått fin färg men fortfarande är lite kladdig i mitten. Väljer du att göra små muffinskladdkakor tar det ungefär 15 minuter i ugnen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar