Proseccomarinerade jordgubbar med mousse.

Du visar för närvarande Proseccomarinerade jordgubbar med mousse.

På nyårsafton åt vi en god dessert med jordgubbar och prosecco. Festligt och framförallt mycket god.

Moussen hann tyvärr inte sätta sig riktigt så det är en god idé att göra den en dag i förväg, för den mousse som blev över var perfekt på nyårsdagen. Fast receptet säger att man ska laga till moussen samma dag.

Det går förstås att tillsätta ett extra gelatinblad också om man vill det. Nu gjorde det i och för sig ingenting att moussen var lite lös, desserten smakade fantastiskt bra ändå! Vid nästa tillagning kommer vi nog att marinera jordgubbarna en stund i förväg så att de drar åt sig mer god smak.

Vår dessert blev kanske inte riktigt lika lyxig som i originalreceptet, vi hoppade över noblessen med guldpulvret.

Här hittar du receptet till desserten: Proseccomarinerade jordgubbar med jordgubbsmousse

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar