Jag brukar göra smördegsinbakad korv lite då och då. Den här gången rullade jag in korvarna i en skiva kalkon också. Det blev lite extra smarrigt tycker jag. Med en god dressing att dippa korvarna i är det mat som passar bra när plockmat är önskvärt.
Smördegsinbakad korv med kalkon
4 tjocka grillkorvar
8 tunna skivor kalkon
paprikapulver
1 ägg
sesamfrön
parmesan
salt, chiliflakes
1 kyld smördeg
1. Dela smördegen i åtta delar. Skär korvarna i halvor.
2. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Krydda med lite paprikapulver.
3. Rulla in varje korv i kalkonskivan. Lägg på smördegen och vik ihop små paket.
4. Pensla smördegspaketen med ägg och krydda med flingsalt, chiliflakes och strö över sesamfrön och nyriven parmesan.
5. Grädda i 225°, 10-15 minuter.