Googlade runt häromdagen i jakt på nya recept att inspireras av och just det här hittade jag på ica.se
Lite ändringar blev det men grunden är densamma. Jag bytte ut nån krydda och lade till och bytte några ingredienser.
Hur som helst smakade det fantastiskt gott och jag kommer definitivt att laga detta igen. Testa du också, jag lovar, det är jättegott!
Gratinerad aubergine, bulgur och avokado (till 2 portioner)
Aubergine
1 aubergine
olivolja
salt, svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
1 dl panko
1. Skär auberginen i skivor. Krydda med salt och svartpeppar.
2. Riv vitlöken fint och stek i olivolja tillsammans med aubergineskivorna. Det går åt ganska mycket olivolja då auberginen drar åt sig rejält.
3. Lägg upp aubergineskivorna på bakplåtspapper.
4. Blanda den rivna osten med panko och fördela det över aubergineskivorna.
5. Gratinera i 225°, 10 minuter.
Bulgur
1 1/2 dl okokt bulgur
30 – 40 g spenat
2 – 3 msk persilja
1 tsk balsamicocreme
1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
2. Blanda ner grovt hackad spenat och finhackad persilja.
3. Smaka av med balsamicocreme, salt och svartpeppar.
Avokadocreme
1 avokado
1 dl crème fraiche
1/2 rödlök
citron
1 – 2 krm anchochili
salt
1. Mosa avokadon och pressa över lite citron.
2. Blanda med crème fraiche.
3. Hacka rödlöken fint och blanda ner.
4. Krydda med anchochili och salt. (eller ta vanligt chilipulver)