Alldeles nyss firade vi in ett nytt år med en god fruktig räkcocktail till förrätt. Jag har lagat den här förut men då som hel sallad. Den här gången gjorde jag i portionsglas istället med en liten annan sammansättning av ingredienserna än sist, men på det stora hela följde jag det recept jag använde då.
Fruktig räkcocktail
2 avocado
1/2 melon, (jag använde grodskinnsmelon, piel de sapo)
3 konserverade persikohalvor (eller färska om man får tag i det)
2-3 hela mango
1-2 hg räkor med skal
sockerärtor, 10 skidor
1 kruka koriander
1/2 pressad lime
1 liten chili, hackad
lite salt
1. Skala räkorna, dela melon, persikor, mango, sockerärtor och avocado i bitar, hacka koriander och chili.
2. Blanda allt samt pressa över lime samt smaka av med lite salt.
För oss räckte det till 6 förrättsportioner. Till huvudrätt serverades teriyakilax med en god nudelsallad.
Till dessert blev det skumtomtepannacotta och godisglass!