Lunchlax med sallad

Du visar för närvarande Lunchlax med sallad

När man arbetar hemifrån är det lätt att slarva med lunchen, i alla fall för mig. Det är så enkelt att ta en macka eller något annat när hungern sätter in. Men jag har bestämt mig under den här jobba-hemma-perioden att försöka äta hyfsad lunch. En av dagarna förra veckan blev min lunch mer än hyfsad. Teriyakilax stekt i ugnen med grönsaker. Perfekt mat att jobba på!

Lunchlax med sallad

1 laxfilé

3/4 msk teriyakisås

1-2 tsk pressad ingefära

1/2 lime

sesamfrön

Lägg laxen i en ugnsform, salta lätt. Pensla över teriyakisåsen, häll över limejuice och den pressade ingefäran. Strö över sesamfrön.

Stek i ugnen, 175°, 10 – 15 minuter.

Salladstallrik

isbergssallad

rädisor

avokado

gurka

paprika

Skär upp grönsakerna, krydda med svartpeppar, chiliflakes och lite salt och lägg på ett fat.

Toppa sedan med den färdigstekta laxen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar