För några år sedan blev jag och sonen bjuden på en fiskrätt hos min vän Helén som smakade gudomligt efter en baddag i deras pool. Hemma hos oss döpte vi rätten till Heléns poolfisk. Vad rätten heter egentligen har jag ingen aning om. En lättlagad rätt som passar när det är bråttom och genvägar i matlagning prioriteras!
Fiskfiléer av vit fisk ca 200 gram per person
2-3 tomater
dill
hollandaisesås, 3 påsar (ca 5 dl till fisk för fyra personer)
1. Smörj en ugnsform och lägg i fiskfiléerna. Salta och peppra.
2. Hacka dillen och tomaterna och lägg på fisken, dill först sen tomater.
3. Gör såsen, följ instruktionerna på förpackningen men ta mindre vätska. (ca 1/2 dl mindre per påse) och häll den över fisken. In i ugnen 175 grader cirka 20-30 minuter.
4. Servera med kokt pressad potatis och en grönsallad. Mums!