Poolfisk

Du visar för närvarande Poolfisk
I väntan på hollandaise

För några år sedan blev jag och sonen bjuden på en fiskrätt hos min vän Helén som smakade gudomligt efter en baddag i deras pool. Hemma hos oss döpte vi rätten till Heléns poolfisk.  Vad rätten heter egentligen har jag ingen aning om. En lättlagad rätt som passar  när det är bråttom och genvägar i matlagning prioriteras!

Fiskfiléer av vit fisk ca 200 gram per person

2-3 tomater

dill

hollandaisesås, 3 påsar (ca 5 dl till fisk för fyra personer)

1. Smörj en ugnsform och lägg i fiskfiléerna. Salta och peppra.

2. Hacka dillen och tomaterna och lägg på fisken, dill först sen tomater.

3. Gör såsen, följ instruktionerna på förpackningen men ta mindre vätska.  (ca 1/2 dl mindre per påse) och häll den över fisken. In i ugnen 175 grader cirka 20-30 minuter.

4. Servera med kokt pressad potatis och en grönsallad. Mums!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar