När man arbetar hemifrån är det lätt att slarva med lunchen, i alla fall för mig. Det är så enkelt att ta en macka eller något annat när hungern sätter in. Men jag har bestämt mig under den här jobba-hemma-perioden att försöka äta hyfsad lunch. En av dagarna förra veckan blev min lunch mer än hyfsad. Teriyakilax stekt i ugnen med grönsaker. Perfekt mat att jobba på!
Lunchlax med sallad
1 laxfilé
3/4 msk teriyakisås
1-2 tsk pressad ingefära
1/2 lime
sesamfrön
Lägg laxen i en ugnsform, salta lätt. Pensla över teriyakisåsen, häll över limejuice och den pressade ingefäran. Strö över sesamfrön.
Stek i ugnen, 175°, 10 – 15 minuter.
Salladstallrik
isbergssallad
rädisor
avokado
gurka
paprika
Skär upp grönsakerna, krydda med svartpeppar, chiliflakes och lite salt och lägg på ett fat.
Toppa sedan med den färdigstekta laxen.