Jag är väldigt förtjust i fiskrätter men av någon anledning blir det lätt att jag lagar till samma rätt. Nu bestämde jag mig för att göra något nytt, det fick bli en gryta med indiska smaker.
Grytan kommer definitivt att lagas igen för den blev verkligen god, vill man ha den starkare tar man mer kryddor. Jag använde min hemblandade garam masala men den går förstås lika bra att köpa färdig.
Fiskgrytan passar utmärkt att äta till ris eller nudlar. Vanlig kokt potatis fungerar det också. Späder man grytan med mer vätska och extra buljongtärning har man plötsligt fixat till en soppa.
Fiskgryta med smak av Indien
400 – 500 g torsk
salt
1/2 blomkålshuvud
1 sötpotatis
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk garam masala
1/2 msk curry
1/2 msk anchochili
rapsolja
1 fiskbuljongtärning
400 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
1 tsk pressad ingefära
2 tsk honung
1 kruka koriander
1. Dela torsken i bitar och salta lätt. Låt den ligga på ett fat medan resten förbereds.
2. Dela blomkålen i små buketter, skala och dela sötpotatisen i munsbitar och moroten i tunna skivor.
3. Hacka den gula löken fint och riv vitlöksklyftan.
4. Fräs löken mjuk i rapsolja tillsammans med kryddorna.
5. Smula ner buljongtärningen, häll på tomatkross, och kokosmjölk
6. Tillsätt pressad ingefära och honung och låt grytan puttra.
7. När grönsakerna är mjuka slår man av värmen och lägger i fisken och låter den bli klar på eftervärmen.
8. Sist av allt tillsätts hackad koriander.
Servera grytan till ris och en het majs- och bönröra. En klyfta lime att pressa över blir pricken över i.