Jag hade vit tonfisk i frysen som jag ville göra något med. Det fanns inte mycket kvar men den bit som fanns delade jag i kuber och mixade med bland annat lite lök. Till det stekte jag grönsaker i olja och kryddsmör. Kryddsmöret var kvar sen nyår, så det fick ge smak åt både tonfiskkakor och grönsaker.
Tonfiskkakor
100 g tonfisk
1 ägg
1 salladslök
1/4 rödlök
2 msk ströbröd
1 skvätt grädde
salt, chiliflakes
olja, kryddsmör
1. Dela tonfisken i kuber, torka den så att den inte är så blöt.
2. Hacka salladslök och rödlök.
3. Mixa alla ingredienser tillsammans med ägget, ströbröd, lite grädde och en aning salt och chiliflakes.
4. Skeda upp små biffar direkt i pannan och stek i olivolja och kryddsmör (chili, vitlök, ingefära, limejuice, salt)
Stekta grönsaker
champinjoner
rödkål
minimajs
böngroddar
pak choi
Dela grönsakerna i munsbitar. Stek i olivolja och kryddsmör. Ringla över en aning jordnötssås.
Servera grönsaker och tonfiskkakor med extra jordnötssås och en limeklyfta att pressa över när det är dags att äta.
Jordnötssåsen är enkel att göra själv. Mixa jordnötter med rapsolja, vitlök, chili, ev. riven ingefära och en aning salt